søndag 11. april 2010

Ferie i Nice og bursdag på Sørumsand

Onsdag 7. april kl 4 om morgenen bar det til Gardermoen for en firedagers ferietur til Nice. Henrik hadde litt feber kvelden før avreise, men var i fin form når vi dro. Han storkoste seg på flyet nedover, og fant plutselig ut at det var moro å gi oss ting - som å putte smokken i munnen på mamma - for aller første gang. Etter vår ankomst til byen så vi raskt behovet for en solhatt til Henrik, ettersom solbriller ikke lenger var så fristende å ha på seg. Med stekende sol og 20 grader var det dessuten nødvendig for å ikke bli solbrent på hodet.

I Nice var vi innom gamlebyen "Vieux Nice" (bilde), og vi var en tur til Monte Carlo, Monaco. Vi var også oppe på høyden ved "slottet" med nydelig utsikt over hele byen. Vi gikk naturligvis også hele strandpromenaden en dag, og vasset litt i strandkanten ved Middelhavet.

Henrik fikk mye oppmerksomhet av franskmennene under oppholdet, og allerede dag nr 2 lærte han seg å vinke - noe som tiltrakk enda mer oppmerksomhet og smil fra fremmede både på trikk, buss og i byen ellers. Smilet og latteren satt løst hos Henrik også, til tross for litt feber på morgenen, og lange dager i vogna var null problem så lenge vi var rundt og møtte mennesker i Nice.

Ettersom badetemperaturen i sjøen var litt lite fristende, ble badekaret på hotellrommet til gjengjeld satt stor pris på, og Henrik nøt å få bade for første gang alene i stort badekar.

Hjemreisen lørdag 10. april var litt mindre heldig, ettersom flyet skulle gå kl 20.20 og Henrik sovnet i vogna idet vi kom til flyplassen. Han måtte da tas opp mens vogna måtte pakkes ned, og var våken og fornøyd til vi hadde flydd i en halvtime. Men så tok trøttheten overhånd, og det tok tre kvarter å roe han før han endelig sovnet og kunne sove en stund på setet mellom oss til vi skulle begynne på nedstigningen. Vi må kunne si at han etter forholdene gjorde en bra opptreden, særlig idet vi måtte vente over en time på vogna, som ble utlevert på feil bagasjebånd. Vi var dermed ikke hjemme før i 1-tida på natta.

Søndagen etter, 11. april, var vi på formiddagsbesøk med lunsj hos mormor Randi og bestefar Arne, før det bar avgårde i bursdagsfeiringen til Tina og Morten på Sørumsand. Henrik var blid og fornøyd hele dagen til tross for litt dårlig søvn siste døgn. Han koste seg sammen med familien, og ville slett ikke sove bort tiden iblant kjentfolk.

Video fra turen:


Henrik og Ragnhild har grei utsikt til Nice by:
Ragnhild tester vanntemperaturen:
Nice by og strand:Henrik sovnet vinkelrett:
Foran Casinoet i Monte Carlo var få ting overlatt til tilfeldighetene:
Henrik forsøker å vise hvor stor han er i parken i Monte Carlo:
En and som bruste med fjæra i parken i Monte Carlo:
Henrik storkoste seg i det store badekaret på hotellrommet:
Et bilde til av Nice by:
En trøtt Henrik som nettopp har fått ny solhatt:
Litt mer våken kar med tøff solhatt:
Her er Henrik sammen med mormor Randi:
Henrik og farmor Anne Marit på bursdag på Sørumsand:
Henriks kule fetter Ola:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar