torsdag 6. mai 2010

Siste babysang, står alene, mamma på jobb

Ukene går fort, og det er allerede 1,5 uke siden siste blogg (!). I mellomtida har vi vært på babysvømming tirsdagene som vanlig, og onsdag 28. april dukket det opp 2 nye tenner i munnen til Henrik. Han har nå dermed 3 tenner oppe og nede, 2 fortenner på høyre side og 1 på venstre side i både over- og underkjeve. Lettere høyrevridd altså, som mormor kaller det...

Vi var på aller siste babysang torsdag forrige uke, 29. april. Henrik viste sin iver over å se de andre barna med å bli stående helt alene uten å holde seg i noe i 15-20 sekunder midt i kirka foran mattene hvor de andre barna satt/lå. Mamma Ragnhild fikk hakeslepp, og var litt lei seg for å ikke ha med kamera. Vi har i hvertfall mange vitner til hendelsen. Etterpå gikk vi en liten tur sammen i nærmiljøet, og endte opp hjemme hvor Linda og Isabell (som skal begynne i samme barnehage som Henrik i august) tilfeldigvis kom forbi. De slo av en prat med oss og pusene i hagen, og Henrik og Isabell smakte på sand i sandkassa for første gang. På kvelden var vi hos Nina og Sondre (bilde) på Sørumsand sammen med den fødeklare Gry, som hadde hatt litt murringer i magen tidligere på dagen. Det var en hyggelig kveld, og lille Håkon holdt seg inne i "babyhuset" sitt noen dager til, til mandag. Samme dagen (3. mai) så pussig nok også Helle Marianne til Eva og Glenn dagens lys for første gang.

Sist lørdag (1. mai) var Henrik med på tur fra Rustadsaga til Gullsmeden ved Nordre Elvåga sammen med mormor, mamma og pappa i regnvær. Det ble dermed fin anledning til å nyte "lunsj" på Rustadsaga. På kvelden fikk vi besøk av Siw, Frank, Aurora og Jonas hund, noe som også var veldig trivelig. Aurora var ikke helt stabil i humøret før maten ble servert, men hun fremviste da noen flotte glis og latterbrøl før hun sovnet i vognbagen sin i stua etter kveldsgrøten.

Søndag var Henrik på nok et overnattingsbesøk hos farmor og farfar (hans tredje), hvor han fikk smake sin første is (saftis). Henrik fikk nok litt vondt i magen av isen, noe vi så resultatet av i bleiene hele mandagen. Anledningen for overnattingen var at Ragnhild skulle på jobb for første gang etter permisjonen på mandag morgen. Neida, permisjonen er ikke helt over, men det er noen som trenger litt forsiktig tilvenning til "den harde hverdagen"... Og godt er det, selv om hovedpersonen (Henrik) ikke ser ut til å ha samme behov som mammaen.

Tirsdag denne uka var vi på 9 måneders gruppe på helsestasjonen etter babysvømminga, og de ferskeste målingene viste at Henrik har blitt hele 74,5 cm lang og veier 9950 gram. Straks 10 kg med andre ord. På morgenen før svømminga fikk for øvrig Henrik en agurk i hånda av mamma, og sa tydelig "dakk" idet han tok imot.

Onsdag kveld fikk vi treffe den nyfødte Helle Marianne, lillesøster til Frøya, hos Eva og Glenn. Det var ei kjempesøt og nydelig lita jente, og både storesøster og foreldre var temmelig stolte! Kjempekoselig at vi fikk være med å treffe henne allerede, og utrolig sprekt av familien å ta imot besøk så kjapt. Det skal sies at det ikke bare var vi som kom, men også Lene og Joachim med barna Aurora og Nicolas, og Siv Elin og Janne med datter Tinde, og Joachims mor og søster Eva med barn... Sprekt gjort å stille med pølser og muffins til hele den gjengen!

At babysangen er slutt er litt vemodig, men alle mødrene og barna fortsetter å møtes på ukentlig trilletreff torsdager, og i dag (torsdag 6. mai) var vi på første sådanne rundt på Ellingsrud og ned til Furuset. Vi hadde det kjempetrivelig i veldig fint vær, og selv om vi bare var 4 mødre + barn så var det ikke desto mindre gledes- og meningsfylt. Henrik fikk dessuten vist at han har begynt å spille på slurva, som han gjorde første gang ved middagsbordet tirsdag (for 2 dager siden), og han grep sjansen til å krabbe litt rundt på Furuset senter mens han brummet meget fornøyd.

I dag har vi endelig handlet nye bilstoler til Henrik, som så ut til å bli fornøyd. Han har vokst ifra babysetet sitt, hvor han nå har begynt å butte i stolryggen med bena når han sitter i det.

Henrik og Isabell leker ved sandkassa i hagen vår:
Henrik viser Aurora hvor stor han er:
Aurora sjarmerer fotografen:Henrik viser hvor stor han er på fanget til farmor Anne Marit:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar