onsdag 13. januar 2010

6 måneder, første tann og babysvømming

I dag, 13. januar er Henrik et halvt år gammel. Man kan si at tiden har gått fort, men samtidig har vi vel aldri før hatt et så spennende og innholdsrikt halvår. Han veide 8820 gram på siste kontroll 5. januar og er 69 cm lang. Han har begynt å rulle begge veier, dvs fra rygg til mage og mage til rygg, og han løfter seg opp i knestående på alle fire. Henrik aker seg også bakover liggende på magen, og kan plutselig komme seg flere meter avgårde og innunder diverse møbler. Barnesikring begynner å bli et tema. I tillegg kan han sitte oppreist alene litt hvis vi hjelper han opp. Han bytter bevisst hånd å holde leker i, og ingenting er morsommere enn når vi leker borte-tittei, bak peisen eller foran et speil, og da gjerne med et skummelt BØ! Latteren sitter løst og triller herlig lett. Når det er sagt, så er det også tydelig at Henrik er blitt flinkere på å uttrykke sine meninger, også i negativ retning selv om det er sjeldent. Furteleppa sitter noe løsere når han er misfornøyd nå enn den gjorde tidligere.

Ny bilstol er også et tema straks, ettersom han straks passerer 9 kg, og det er ikke så lenge siden vi syns at han var altfor liten til bilstolen han har hatt og nå er den altså ferdigbrukt. Den ser ikke en gang brukt ut. Til høyre er et av de siste bildene av han i bilstolen.

Den første vuggen som han har pleid å sove i på soverommet begynte å bli litt trang, så vi har gått over til en større sprinkelseng som han sover i. Men den er i overkant stor også, så når han ikke er så ivrig på å sove hender det stadig at han snur seg rundt til magen eller plutselig ligger helt på tvers. Bildet under illustrerer vel godt at senga er litt i største laget.


8. januar ble Ragnhild aldeles forskrekka da hun så at Henriks første tann var på vei! (Høyre fortann nede.) Lettere sjokkert har dette økt motivasjonen litt for å snart prøve å gi grøt oftere enn bare på kvelden, ettersom det kanskje kan bli litt ugreit å amme etterhvert (selv om det for mange går bra lenge etter at babyen/barnet har fått tenner). Det er jo også litt fristende å begynne å sove om nettene snart, så 11. januar, var første dagen med 2 grøtmåltider (morgen og ettermiddag/kveld). I dag, på halvtårsdagen, så tann nr to dagens lys! (Venstre fortann nede.)

I går var dessuten Henrik med på babysvømmingskurs for første gang. Vi (Ragnhild og Henrik) kom dessverre grådig for sent til kurset siden bilen ikke ville starte etter 2 måneder i garasjen i minus 25 grader. Men vi kom da fram sent men godt, og det viste seg å bli stor suksess! Henrik frydet seg i vannet sammen med de andre barna, og han lagde henrykte "krrr"-lyder med et bredt glis da vi til slutt måtte opp av vannet igjen, langt uti neste kursets time (vi fikk heldigvis bli litt lenger i vannet pga trang garderobe, og dermed tatt igjen litt tapt tid). Vi gleder oss veldig til neste gang!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar