lørdag 2. januar 2010

Romjula med skiturer og mye snø

Andre juledag kom det masse snø og for foreldre som er oppvokst med mottoet "barn på ski er glade barn" så er det få ting som fenger mer. Det betyr nemlig at løypene rett utenfor vår egen stuedør blir helt topp preparert. Derfor har vi kjøpt oss pulk så Henrik kan være med på skitur i vinter, men med temperaturer ned mot minus 20 grader som det har vært i romjula har vi måttet ty til barnevakt for å gå skiturer. Men familien vår står praktisk talt i kø for å passe Henrik, så det er jo ikke noe problem!

Nyttårsaften feiret vi med venner hos Kesia, Lars og Amélie i Gan (Fet). Henrik våknet selvfølgelig rundt midnatt, og like etter at vi fikk fyrt av litt fyrverkeri og ønsket hverandre godt nyttår bar det hjemover til Ellingsrud.

I dag, 2. januar, har vi også vært på skitur i marka i Lier kommune, der Arne bor. Det var strålende vær og føreforhold. Randi var også med, og etter skituren fikk vi middag med Arnes familie. Arnes datter Ingrid passet Henrik mens vi var ute. En helt topp dag, eneste skår i gleden var at opptaket av Tour de ski ikke ble gjort som planlagt, så etter å ha gått hele dagen for å unngå å høre hvordan det gikk endte jeg likevel opp med å se sammendraget på NRK Nett-TV.

Under er et videoklipp fra andre juledag. Henrik leker, mens Ragnhild er fascinert av all snøen. Samtidig måker Ole Kristian dobbel bredde rundt hele huset, så kattene slipper å hoppe i en halvmeter snø når de skal ut. Naboen spurte hvorfor i alle dager vi måket rundt hele huset, og småristet på hodet når han fikk svaret. Bortskjemte katter!



I romjula var vi på Egon Restaurant med Gry og Per Helge:

Trikkeskinner av noen skispor og fantastisk skiføre i Østmarka:
Vinterstemning ved Mariholtet. Radaren øverst i bildet er på toppen av Haukåsen:
Nesten fullmåne som ga fin stemning når vi kom hjem fra en skitur 30. desember:
Henrik tester den nye pulken:Vakker solnedgang som vi så fra Lieråsen når vi kom hjem fra skituren:
Henrik trives godt i Ingrids selskap:
Henrik på fanget til pappa i sin nye Tigger-pysj som han fikk i julegave av Solfrid:
God middag i godt selskap på nyttårsaften:


Godt nyttår!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar