tirsdag 8. september 2009

BaByvandring på Blindern og Vindern


I dag var det duket for en ny opplevelse for Henrik og meg, nemlig BaByvandring, arrangert av Norsk Form. Dette er trillevennlige turer i Oslo med guide som forteller om arkitektur, omgivelser og historie. Foranledningen for denne idéen var invitasjon fra ei jeg møtte på helsestasjonen for et par uker siden. Hun viste seg å bo i nabolaget her på Ellingsrud, og det er jo kjempehygglig å bli kjent med "likesinnede". Elisabeth som hun heter har ei 5 uker gammel jente, Ellinor, og en 3 år gammel sønn, Martin.

I alle fall: BaByvandring i dag var en særskilt opplevelse. Vi skulle starte fra Blindern T-banestasjon kl 11.30, men med sikkert 70 oppmøtte ble det litt forsinkelse... Det var et nesten komisk oppsyn, med alle barnevognene og mammaene (og enkelte pappaer) med grinende unger, ammende unger, unger i bæresjal, unger som klatret rundt og i det hele tatt. Også et par hunder var med. Den faglige delen av turen ble litt mindre viktig ettersom bare det å være der var en opplevelse i seg selv. Det skal også nevnes at Henrik ikke akkurat sov som en stein hele veien, så min fulle oppmerksomhet falt nok ikke på guidens informasjon om de spesielle husene vi passerte og stoppet ved.

Turen endte ved Villa Stenersen, hvor det ble servert boller og kaffe og vann. Også her var det duket for litt av et oppsyn, med mødre og barn og barnevogner bokstavelig talt over alt.

Takket være nydelig arbeid av værgudene denne dagen, var dette en smakelig opplevelse som frister til gjentakelse. Sjansen byr seg igjen i Bjørvika allerde neste uke. Da får vi tro Henrik har ladet opp igjen, ettersom han nå har sloknet i vugga si her hjemme etter turen i dag.

Enkelte hus som ikke var med på ruta var også verdt å se...












Barnevognene parkert utenfor Villa Stenersen:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar