mandag 7. september 2009

Henrik er blitt 8 uker!


Tiden og sommeren har løpt av sted siden Henrik kom til verden. I dag som han er akkurat 8 uker gammel veide han 6310 gram når vi var innom helsestasjonen. Det er en god økning på 350 gram siste uke, og det merkes godt at han vokser - strikkaklærne fra farmor passer allerede!


Den siste uken har han vært med på litt forskjellige turer, til Eiksmarka og Øvrevoll, til byen med t-bane og trikk, til Furuset gjennom marka, rundt Nøklevann (bilde), og han har vært hos mormor på besøk for første gang. Oldemor var også med til mormor i går, og det var som vanlig rift om å holde og bysse lillegutten. Kanskje ikke så rart at oldemor fikk rett i at han sikkert må være litt sliten og lei av å bli herset med, og trenger å få ligge litt i fred og sove... For siste uken har det begynt å bli litt mer mønster på spising og soving, slik at dagenes gjøremål er litt lettere å forutse og planlegge. Han har for eksempel fått en ca 5-6 timers søvnperiode hvert døgn nå, vanligvis fra ca 20-tiden på kvelden (men ingen regel uten unntak). I tillegg går det nå stort sett 3-4 timer mellom hvert måltid ellers i døgnet, og det gir også litt mer rom for annen aktivitet enn amming og bleieskift, noe særlig mamma Ragnhild vet å sette pris på.

Denne uken var det også bursdagsfest som mamma Ragnhild var med på, samtidig som pappa Ole Kristian var på guttekveld og spilte playstation. Så da bød endelig anledningen seg for mormor til å passe lillegutten igjen (bilde). Det viste seg imidlertid at mormors kunster var så gode at Henrik ikke engang trengte mat de 4-5 timene han var alene med henne! Men en vals eller to lot han seg villig være med på.

Flere bilder finnes i vårt fotoalbum.

Under er diverse videoklipp fra den siste uken.

Henrik i BabaSling - og demonstrasjon av rape-/gulpeteknikk:



Henrik storkoser seg i sofaen og setter inn en sjarmoffensiv:



Trilletur rundt Nøklevann fra Rustadsaga:



På besøk hos mormor Randi, hvor Henrik også fikk treffe oldemor Aase igjen:



Tigern koser seg på fanget til Terje. Det er vel første gangen at Tigern har lagt seg på fanget til Terje:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar