mandag 24. august 2009

Rygge Airshow 2009


Søndag 23. august var det klart for sommerens store høydepunkt, Rygge Airshow. Vi er litt over middels interessert i fly, og vi var også på Rygge Airshow i 2007. Den gangen var Eurofighter, JAS Gripen og andre jagerfly på plass, som ikke kom i år. Men i år kom derimot Patrouille Suisse som hadde en 20 minutter lang oppvisning med 6 stk F-5 jagerfly. Det var rett og slett helt fantastisk.
Det ble en lang dag, med avreise tidlig på morgenen. Jeg (Ole Kristian) dro hjemmefra rundt 08 sammen med venner, mens Ragnhild dro noen timer senere. Mutter'n (Anne Marit) kom ens ærend til oss på Ellingsrud for å sitte barnevakt for Henrik mens vi var borte. Det ble litt av en maratonbarnevakt også, ettersom vi først var hjemme rundt klokka 20 på kvelden. Det gikk kjempefint, og det er virkelig flott for oss å vite at

besteforeldrene er mer enn villige til å være barnevakt. På forhånd var det litt uklart hvordan det skulle passe, men når jeg antydet overfor muttern at vi kunne undersøke andre alternativer også fikk jeg
krystallklar beskjed om at barnevakta var hennes, og at jeg ikke måtte finne noen andre alternativer. Det er sånt som klinger i våre ører, og noe Henrik setter pris på de gangene vi skal gjøre noe som ikke passer helt for han å være med på.


Når vi kom hjem på kvelden var det også et helt utrolig spesielt sollys på himmelen, som avbildet til høyre. Bildet er fra Munkebekken på Ellingsrud hvor vi bor. Fenomenet kalles Crepuscular Rays. For de som er interessert finnes der mer info på Wikipedia og Met.no.

Flere bilder finnes her:
Rygge Airshow 2009.
Rygge Airshow 2007.

I tillegg er det video under. Det definitive høydepunktet er mot slutten, når Patrouille Suisse viser hva deres røde og hvite F-5er og deres piloter duger til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar