søndag 16. august 2009

Triathlon ved Sognsvann

Lørdag 15. august ble NM i Triathlon avholdt ved Sognsvann. Ragnhilds bror, Asbjørn, skulle delta, og av den grunn tok vi turen for å se på. Asbjørn har de to foregående ukene syklet Frankrike på tvers. Han startet fra Brest ved vestkysten og syklet til grensa mot Tyskland ved Strasbourg i øst. På 12 dager tilbakela han ca. 165km på sykkel helt alene. For de som er interessert, så er hele turen dokumentert i hans blogg. De fleste vil vel bli uvel bare av tanken på et Triathlon-løp i seg selv. 1500 meter svømming, 40 km på sykkel og deretter 10km løping. Så kan man tenke seg en sykkeltur på 165 mil de 12 dagene i forveien som oppvarming.

Straks vi kom til Sognsvann begynte regnet å hølje ned, men vi hadde forberedt oss godt med regntrekk til barnevogna og ellers regntøy til oss selv. Vi fikk ikke helt med oss starten fordi vi var 5 minutter for sent ute, men siden første del av konkurransen bestod i 1500 meter svømming i Sognsvann forsøkte vi å speide etter startnummeret uten særlig hell. Men når svømmingen var over og det vekslet til sykling fikk vi øye på han og kunne følge litt mer med.

Under syklingen var det på tide med mat for Henrik, så vi kjørte til et av stedene der syklingen "rundet" så vi fikk et nytt glimt av Asbjørn. Så bar det tilbake til Sognsvann igjen for å få med runding på løpingen og målgang. Vi trodde kanskje på forhånd at det skulle bli litt problematisk med Henrik i vogna i skikkelig regnvær i flere timer, men det gikk overraskende greit og regntrekket til vogna fungerte utmerket.

Asbjørn kom i mål på drøye 2 timer og 46 minutter, noe som holdt til en 40. plass i hans klasse. Men såvidt vi har fått med oss har han ikke trent svømming i det hele tatt i år, så det er jo en grei plassering når man bare slenger seg med - spesielt oppkjøringen tatt i betraktning. Vi vil i allefall si oss mektig imponert og gratulerer så mye med innsatsen og plasseringen!

Etterpå smakte det godt med en vaffel!

Flere bilder fra dagen kan sees i vårt fotoalbum. Video kan sees under.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar